OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paznauntal introduceert de Paznauner Höhenweg

120 km wandelroutes in 9 etappes met 11.000 hoogtemeters

Den Haag, 25 juni 2013

Wie het prachtige landschap van de vakantieregio Paznauntal (Tirol, Oostenrijk) in de hoogte wil ontdekken, kan vanaf deze zomer de 9 etappes van de Paznauner Höhenweg bewandelen. Een wandelreis die zeker op de ‘to do’ lijst staat van wandelaars en natuurliefhebbers. De etappes zijn zeer divers, variërend van weelderige alpenweiden en lariksbossen tot ruige bergtoppen en rotsformaties voor een geweldig uitzicht. 

De Paznauner Höhenweg bestaat in totaal uit 9 secties, 11.000 hoogtemeters en 120 km. Hikers bepalen zelf of zij de gehele route of één van de etappes afleggen. De routes verschillen van 5 tot 22 km per dag en doorkruizen het gehele Paznauntal (See, Kappl, Galtür en Ischgl). Tijdens de wandelingen naar de bergtoppen van de Alpen worden verschillende berghutten en steile rotsachtige gebieden aangedaan.

Een beloning voor het echte werk

Langs de routes van de Paznauner Höhenweg bevinden zich meerdere stempelstations waar je een stempel krijgt. Het stempelboekje dient als bewijs voor het behalen van een etappe. De wandelaar bepaalt zelf wanneer en in welke volgorde de etappes worden behaald, waarbij het stempelboekje als bewijs dient. Wie de totale route van 120 km heeft afgelegd, is niet alleen bekend geworden met het gebied van Paznauntal maar ontvangt ook een exclusieve goodie bag.

Plannen en organiseren

Een goede planning en organisatie is noodzakelijk voor de Paznauner Höhenweg. Of je nu één etappe of de gehele route kiest, een goede voorbereiding is het halve werk. Het is verstandig rekening te houden met de weersomstandigheden en een zorgvuldige planning te maken op basis van conditie. De routes gaan deels door het hooggebergte van de Alpen, waardoor enige ervaring met wandelen in de Alpen van belang is. Ook relevant kaartmateriaal is belangrijk voor een onderneming als de Paznauner Höhenweg. De interactieve map is gemakkelijk te downloaden via de website van Ischgl. Voor lange routes en overnachtingen is het gebruikelijk om een lichte rugzak met essentiële spullen mee te nemen zoals water, eten, een EHBO kit en een slaapzak.

Meer informatie is te vinden op www.ischgl.com/en/active/cycling-hiking/high-route-paznaun/overview

OVER PAZNAUNTAL

Het Paznauntal is een dal in het uiterste zuidwesten van de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Het Paznauntal bestaat o.a. uit de dorpen Galtür, Kappl, See en Ischgl. Het strekt zich over een lengte van ruim dertig kilometer uit. Het grenst in het zuiden aan Zwitserland. Het dal scheidt het bergmassief Verwall van de Samnaungroep en in het uiterste zuiden van de Silvretta.

Foto: De hangbrug, onderdeel van etappe 3 van de Paznauner Höhenweg ©TVB Paznaun – Ischgl

This entry was posted in Client press release, Ischgl. Bookmark the permalink.

Comments are closed.